fredag 29 augusti 2008

Buskar & Klematis




Nu var det längessen jag skrev här men tänkte mest bara berätta att igår fick vi hem massor av nya buskar & klematis m.m till Åbergs trädgård, så igår och idag har jag (Madde) o Jenny fixat med alla dessa roliga och fina buskar!
Har även väldigt mycket fina perenner och det är bästa tiden nu på hösten att plantera, då slipper ni också att vattna så mycket som man behöver göra på våren/sommaren.
Skall försöka att lägga in lite bilder från trädgården en dag, men nu tar jag helg och ägnar mej åt min å sambons trädgård.
Tyckte den bilden på hunden (Olga) var så söt, hon gillar att hoppa upp i Kjell Åbergs trädgårdsland och äta morötter, eller gräva.
Trevlig helg / Madde

torsdag 14 augusti 2008

Ny årstid på gång...

Det är sensommar fast blåsten får det att kännas som höst idag.
Äpplena mognar och i caféet bakas äppelkakor, lavendelbiskottis, chokladbiskvier med rabarber.
Jag ska gå upp till odlingen som ligger bakom Templet och skörda rödbetor till chokladmuffinsar, purjo, potatis och annat som behövs till lunchtallrikarna.
Det känns lite som en viloperiod nu innan höstsäsongen drar igång. Folk kommer hem från semestern och ser sig omkring, här skulle man kunna plantera alunrot, phlox, rosenflockel, prydnadsgräs och andra plantor som ger trädgården liv igen. Andra börjar förverkliga stora projekt. Det är inte samma stress nu som på våren. Folk strosar omkring hur länge som helst, i den vilda visningsträdgården som har sina höjdpunkter, bland skuggväxterna, bland dem som klarar sol och torka och upp till Templet där man kan botanisera bland de nya perennerna och kryddväxterna. Och så en lunchfika med trädgårdsböcker och magasin. Lökarna kommer vecka 35 och snart måste jag bli klar med buskbeställningarna. Fr.o.m. 18 augusti, vecka 34, har vi bara öppet i caféet på lördagar och söndagar med massor av goda saker. Ambitionen är att även ha vårt nybakade surdegsbröd till försäljning, åtminstone på lördagar. På vardagarna är det trädgårdspersonalen som bjuder på en enkel kopp kaffe eller te.
Ha det skönt inför den nya säsongen!
Lena